0269 21 44 04

Cum poate elimina medicul dentist durerea si disconfortul?

In cazul in care aceasta anxietate dentara se datoreaza fricii de durere sau a unor procedee stomatologice ce pot crea disconfort, probabil cea mai recenta vizita stomatologica a avut loc acum cativa ani si trebuie sa stiti ca acest domeniu al stomatologiei a evoluat mult in ultimii ani iar medicii dentisti moderni pot opera diverse proceduri si interventii cu durere minima sau chiar inexistenta. Reducerea durerii, pana la eliminarea acesteia se poate realiza cu ajutorul:

Anesteziilor locale – ce fac zona de interventie sa fie amortita si insensibila la durere (acestea blocheaza nervul raspunzator de transmiterea senzatiei de durere) .

Anesteziilor de suprafata – acestea minimalizeaza simturile, astfel incat sa reduca disconfortul creat de un tratament gingival minor.

Exista in prezent o serie de benzi adezive ce sunt lipite de gingie, eliberand astfel anestezicul in tesut pentru a permite aplicarea tratamentului.

Folosirea unei aparaturi moderne- ce ofera precizie, stabilitate, incredere si realizeaza procedurile repede si eficient cu un minim disconfort.

Folosirea unor tehnici moderne.

Tratarea anxietatii dentare

Primul pas in tratarea acestei probleme este constientizarea si recunoasterea ei,apoi trebuie sa disociati cuvantul durere de orice tine de domeniul stomatologic. Multi pacienti sunt uimiti de cat de nedureroase si usoare sunt tratamentele stomatologice, grijile si frica fiind nejustificate.

Medicii nostri, au cunostinte si abilitati de a trata si pacientii anxiosi facand ca experienta lor stomatologica sa fie una placuta. Comunicarea este cheia necesara. Impartasiti fricile si grijile dumneavostra legate de tratament cu medicul dentist,astfel acesta va poate explica si ajuta sa eliminati aceste ganduri negative.

In cazul copiilor, cheia succesului este mentinerea unui control stomatologic periodic ,de doua ori pe an, nu doar pentru a mentine igiena dentara ci si pentru a construi un anumit nivel de incredere in medicul dentist.
Abordarea vizitei stomatologice fata de copii trebuie sa se faca intr-o maniera pozitiva, prin care ei sa perceapa un prieten in medicul dentist, ce il ajuta sa isi pastreze dintisorii sanatosi.