0269 21 44 04

Protetica

Protetica dentara este specialitatea  medicinei dentare care se ocupa cu refacerea functiilor aparatului dentomaxilar prin realizarea de proteze fixe reprezentate de coroane sau punti si prin realizarea de lucrari mobile, reprezentate de proteze partiale mobile si proteze totale mobile.

 

Ce sunt coroanele si puntile dentare?

 

Coroana fixa pe un dinte – se opteaza pentru aceasta lucrare atunci cand un dinte nu mai poate fi refacut. In functie de sfaturile medicului si dorintele, dar si posibilitatile financiare ale pacientului, coroanele pot fi: metalice, metalo-ceramice, metalo-acrilice, metalo-compozit, integral ceramice.

 

Puntile dentare – se opteaza pentru aceasta lucrare cand lipsesc unul sau mai multi dinti. Puntile se cimenteaza definitiv pe dintii naturali sau implant dentar. Ca si in cazul coroanelor si puntile se realizeaza din diverse materiale, individualizate dupa caz.

 

Cat timp tin coroanele si puntile dentare?

 

Pentru o viata cat mai lunga a lucrarilor si sanatate dentara excelenta, se impune respectarea regulilor de igiena orala prin periajul corect al dintilor si controlul stomatologic periodic.

 

 

Ce sunt protezele mobile?

 

Protezele mobile sunt lucrari protetice ce suplinesc dintii lipsa. Acestea pot fi partiale sau totale. In functie de numarul si starea de sanatate a dintilor ramasi, medicul va va indica cea mai buna solutie.

 

Protezele mobile partiale sunt utilizate atunci cand sunt foarte putini dinti pe arcada.

Ele pot fi acrilice sau scheletate.

 

Se recurge la proteza mobila totala atunci cand dintii ramasi nu mai au importanta protetica. In acest caz dintii ramasi sunt extrasi si se opteaza pentru proteza mobila totala.

 

De cat timp este nevoie pentru a te obisnui cu proteza?

 

Acomodarea cu proteza se va face treptat. Este foarte important ca pacientul sa fie cooperant si sa aiba rabdare.

 

Cat timp rezista proteza?

 

Odata cu inaintarea in varsta se produc modificari si la nivelul cavitatii bucale. Este recomandat control stomatologic odata pe an pentru intretinerea protezei.

 

In caz de deterioare, nu incercati repararea protezei acasa, apelati la medicul dentist.

Reguli de igiena orala se impun si in cazul protezei, prin curatirea acesteia cu apa si sapun si perierea gingiilor pentru stimularea circulatiei in tesuturi.

 

Apeland la serviciile Clinicii Total Dent veti redobandi zambetul sanatos si increzator. Specialistii nostri va vor sfatui in alegerea solutiilor potrivite si veti beneficia de tratamente la cele mai inalte standarde.