0269 21 44 04

Ortodontie

Clinica Total Dent dispune si de servicii din sfera ortodontiei. Ortodontia este o specializare de medicina dentara ce se ocupa de corectarea anomaliilor dentare si maxilare. Medicul nostru ortodont va va consilia in adoptarea tratamentului potrivit.

 

In ce consta tratamentul ortodontic?

 

Nevoile si cerintele fiecarui pacient in parte sunt diferite. Astfel medicul ortodont va realiza un plan de tratament individualizat.

 

La prima consultatie, medicul ortodont va discuta cu dumneavoastra si va face o evaluare a starii de sanatate a dintilor. Evaluarea include o examinare a dintilor si a maxilarelor, urmata de o serie de investigatii. Aceste investigatii constau in radiografii, fotografii, fotografii (set ortodontic).

 

Medicul ortodont va discuta despre diversele optiuni de tratament disponibile pentru dumneavoastra, durata tratamentului, beneficiile pe care le veti avea in urma tratamentului, masurile de precautie, dar si costurile.

 

Tratamentul ortodontic este unul de durata,  de la cel putin 6 saptamani pana la trei ani, in functie de problema pe care o are fiecare pacient in parte si de aparatul dentar utilizat. De aceea este important ca pacientul sa aiba rabdare si sa coopereze, pentru obtinerea rezultatelor dorite.  

 

La ce varsta este bine sa se realizeze prima consultatie la ortodont?

 

Este recomandat ca tratamentul ortodontic sa inceapa in copilarie, in jurul varstei de 7 ani, sau cand copilul mai are intre 4 si 6 dinti de lapte, atunci medicii pot observa eventualele probleme ale dintilor permanenti. Consultatia la varsta mica permite medicului ortodont sa determine varsta optima de incepere a tratamentului.

 

Datorita evolutiei tehnicilor ortodontice se pot realiza alinieri dentare la orice varsta. De asemenea, aparatele ortodontice moderne sunt mult mai confortabile, comparativ cu cele vechi.

 

 

 

Care sunt beneficiile tratamentului ortodontic?

 

Tratamentul ortodontic prezinta beneficii si rezultate foarte bune atat in cazul copiilor, cat si al adultilor. Este vorba de beneficii pe termenul lung, imbunatatind functionalitatea si sanatatea dintilor, precum si aspectul. Riscul de carii si boli gingivale este mult diminuat in urma tratamentului ortodontic. Prin alinierea corecta a dintilor se produce si un efect estetic remarcabil, veti avea incredere in zambetul dumneavoastra sanatos si frumos.

 

Din punct de vedere functional, tratamentul ortodontic contribuie la:

  • Pozitionarea mai buna a dintilor de pe ambele arcade;
  • Rezolvarea problemelor create de dintii supraaglomerati;
  • Corectarea muscaturii, in sensul in care ambele falci sunt aliniate, iar dintii superiori si cei inferiori se intalnesc atunci cand gura este inchisa;
  • Corectarea distantarilor dintre dinti;
  • Remedierea problemelor de vorbire;
  • Reducerea riscului ranirii dintilor proeminenti.

 

 

 

Pentru cele mai bune rezultate sunt importante rabdarea, increderea, buna comunicare cu medicul ortodent, respectarea instructiunilor date de medicul ortodont si pastrarea unei igiene dentare impecabile. Pentru obtinerea rezultatelor dorite, foarte important este controlul periodic, medicul ortodont va va spune in cadrul fiecarei intalniri cand veti veni la control.

 

 

Nu lasati problemele sa va afecteze zambetul, castigati increderea de a zambi printr-un tratament potrivit. Specialistii nostri si aparatele dentare de ultima generatie va pot imbunatati aspectul si cel mai important, veti beneficia de o dantura sanatoasa timp indelungat.